Inspecteren van onderlossende afvalcontainers

Het is een bekend gezicht in de wijken van de grote steden, de onderlossende afvalcontainers. Ze hebben veel voordelen doordat er bovengronds alleen een inwerpzuil staat en de grote opslag van het afval ondergronds gebeurt. Dit geeft als beeld voor de Gemeente dat er geen vuilniszakken of ander huishoudelijk afval meer op straat staat.

Toch is het al geregeld voorgekomen dat de onderlossende afvalcontainers in een slecht daglicht komen te staan. Een voorbeeld hiervan is dat het onderhoud van de onderlossende afvalcontainer niet in orde was. Doordat deze wettelijk gezien worden als:

  • Arbeidsmiddel;
  • Hijs- en hefgereedschap (lastdragende onderdelen);
  • Machine.

Door deze wettelijke eisen is het van belang dat er controle is op de staat van de onderlossende afvalcontainers. Hierdoor ontkomt men er niet aan om inspecties uit te voeren en deze te documenteren.

M.M.Lab heeft bij verschillende (grote) afvalinzamelaars alsmede bij Gemeentes deze inspecties en documentatie uitgevoerd. Naar aanleiding van de uitkomsten hiervan wordt een rapportage opgesteld waarin conclusies en aanbevelingen worden gedaan. Dit om de veiligheid van de gebruikers en onderhoudsmonteurs te waarborgen maar ook zeker om de levensduur en staat te verlengen.

Neem contact op

Heeft u vragen over bovenstaande of bent u op zoek naar meer informatie?
Neem dan contact op met M.M.Lab.